EVC

EVC

Het IWDZ Leerhuis is een erkende EVC aanbieder voor iedereen die werkzaam is in de jeugdhulpverlening, jeugdzorg of gehandicaptenzorg. Het IWDZ Leerhuis biedt EVC trajecten aan op MBO en HBO niveau.

Wat is EVC?

EVC Staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Tijdens dit traject kijken we samen met jou naar jouw kennis, inzichten en ervaringen die je in de afgelopen jaren hebt opgedaan. We maken een overzicht van al deze informatie en zetten deze om in een ervaringscertificaat. Jouw kennis en kunde zijn dan officieel erkend.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website of door telefonisch contact op te nemen met ons.

Intake

Binnen 48 uur na jouw aanmelding, nemen we contact met je op voor een intakegesprek. Samen kijken we naar jouw loopbaandoel en wat het beste bij je past. We kijken ook hoe jouw traject eruit kan gaan zien.

Portfolio opbouw

Jouw begeleider is jouw aanspreekpunt gedurende het traject. Afhankelijk van het gekozen pakket, kun je afspraken maken met jouw begeleider. Het verzamelen van bewijsmateriaal voor jouw portfolio gaat via een online tool.

Werkplekbezoek en/of interview

Als jouw portfolio helemaal compleet is, dan volgt de beoordeling. De assessor beoordeelt eerst jouw portfolio om vervolgens het criteriumgericht interview bij jou af te nemen. Dit eindgesprek duurt ongeveer anderhalf uur en wordt bij voorkeur afgenomen op jouw werkplek. De assessor bepaalt dan of je voldaan hebt aan alle eisen of dat je voor sommige onderdelen extra bewijs moet aanleveren.

Ervaringscertificaat

De assessor beschrijft in jouw ervaringscertificaat over welke kennis, ervaringen en competenties jij beschikt.

Eindgesprek en evaluatie

Jouw traject sluiten we af met een eindgesprek en een evaluatie. Hiervoor maken we gebruik van een digitaal formulier.

Professionele begeleiding

Deskundige en persoonlijke begeleiding op maat.

Samen naar resultaat

Je ontvangt een erkend ervaringscertificaat te gebruiken bij jouw vervolgtraject.

Erkenning voor ontwikkeling

Jouw ontwikkeling wordt gezien door onze ervaren begeleiders en assessoren.
Doorlooptijd en investering

EVC is maatwerk en kan met de juiste inzet leiden tot mooie resultaten. De doorlooptijd van de verschillende trajecten varieert van 10 tot 16 weken. Daarna heeft IWDZ Leerhuis gemiddeld vier weken nodig tot het verstrekken van het ervaringscertificaat. De kosten per traject zijn ook verschillend. Meer informatie per traject vind je onderaan de pagina.

Scholing/diplomering

Scholing en diplomering maakt geen deel uit van het EVC-traject. Het EVC-traject stopt zodra u uw Ervaringscertificaat heeft ontvangen. Daarna zijn er de volgende mogelijkheden:
▶ U heeft verder niets meer nodig.
▶ U wil graag verzilveren tot een Vakbekwaamheidsbewijs. Dit is bijvoorbeeld nodig bij bepaalde registers. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.
▶ U wil graag verder voor een diploma. IWDZ Leerhuis heeft schriftelijke afspraken met Zorg & Werk Academy voor het laten verzilveren van uw ervaringscertificaat. 

Uw rechten

▶ U krijgt begeleiding bij het maken van uw portfolio.
▶ U kunt gebruik maken van een klacht/geschil-procedure en een bezwaar/ beroepsprocedure (zie link).
▶ Uw privacy wordt bewaakt conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) oftewel General Data Protection Regulation zoals die geldt in de Europese Unie. Dat betekent onder meer dat wij niet buiten u om informatie geven over het verloop en het eindresultaat van uw EVC-traject (behalve aan controlerende organisaties).
▶ U krijgt een afsluitend gesprek.
▶ Vanaf de start is het volledige EVC-dossier uw eigendom.

Uw plichten

▶ U mag uitsluitend eigen werk toevoegen aan uw portfolio. Hierop kan worden gecontroleerd met plagiaatsoftware.

▶ IWDZ Leerhuis richt zich op kwaliteit en het behouden ervan. U gaat ermee akkoord dat de beoordelende organisatie mogelijk uw assessment bijwoont.

▶ Het EVC-traject wordt in het Nederlands uitgevoerd in verband met de Nederlandse accreditatie. Alleen in bijzondere gevallen kan IWDZ Leerhuis voor u aan het Nationaal Kenniscentrum EVC om uitzondering vragen.

Alle EVC trajecten

Zet je jarenlange ervaring als Begeleider Maatschappelijke Zorg in de schijnwerpers met het EVC-traject van IWDZ Leerhuis. Dit traject biedt je de unieke kans om je opgedane kennis en vaardigheden officieel te laten erkennen en waarderen. Of je nu werkzaam bent in de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, of een van de vele andere sectoren, je ervaring verdient erkenning. Begin vandaag nog met het valideren van je professionele groei en ontwikkeling bij IWDZ Leerhuis.

Ontdek als Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg hoe jij het verschil kan maken in de zorg. Jouw werk is onmisbaar in diverse settings, van gehandicaptenzorg tot zorg in asielzoekerscentra, waarbij je zowel individueel als in groepen je cliënten ondersteunt. Met ons EVC-traject krijgt je ervaring de waardering die het verdient, terwijl je verder groeit in het coördineren en uitvoeren van werkzaamheden als persoonlijk begeleider. Ga ervoor en ontwikkel je vaardigheden nog verder!

Als Helpende Zorg en Welzijn speel je een belangrijke rol in het ondersteunen van mensen met diverse behoeften. Je werk, variërend van maaltijdverzorging tot ondersteuning bij dagelijkse activiteiten, is essentieel voor het welzijn van de mensen die je wil helpen. Of je nu individueel werkt of in een team, je sociale houding en aandacht voor detail maken elke dag beter. Geïnteresseerd om je ervaringen, kennis en kunde te waarderen? Ontdek onze EVC-trajecten en zet de volgende stap in je carrière!


Als Verzorgende-IG ben je onmisbaar in diverse zorgsectoren, waaronder verpleeghuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en kraamzorg. Je biedt zorg en ondersteuning die aansluit bij de behoeften van de zorgvrager. Het EVC-traject bij IWDZ Leerhuis erkent je deskundigheid en ervaring, en ondersteunt je in je professionele ontwikkeling. Grijp nu deze kans om je vaardigheden officieel te laten erkennen en geef je carrière een impuls. Begin vandaag nog met jouw EVC-traject!

Ben je een Jeugd- en Gezinsprofessional die zich inzet voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen en jongeren tot 23 jaar? Bij IWDZ Leerhuis bieden we een EVC-traject dat jouw waardevolle werkervaring erkent en valideert. Jouw toewijding in verschillende omgevingen, van jeugdzorg tot maatschappelijke dienstverlening, is het waard om officieel te laten erkennen. Dit traject bevestigt jouw deskundigheid op HBO-niveau en versterkt je capaciteiten om de opvoedcompetenties van ouders te verbeteren en de veiligheid van jeugdigen te waarborgen. Start vandaag nog met het EVC-traject bij IWDZ Leerhuis en zet een nieuwe stap in je carrière als Jeugd- en Gezinsprofessional.

Onze MBO EVC trajecten

Ontdek onze nieuwe HBO EVC-pakketten, ontworpen om aan jouw leerbehoeften te voldoen!

Als je kiest voor een van onze EVC trajecten, dan gaat dat altijd samen met 1 van onderstaande pakketten. Je kunt kiezen uit 1 van de onderste 3 pakketten.

BASIS

1995
 • Inclusief handboek voor de EVC-deelnemer
 • 3 contactmomenten voor begeleiding

Meest gekozen!

STANDAARD

2395
 • Inclusief handboek voor de EVC-deelnemer
 • 5 contactmomenten voor uitgebreide begeleiding
 • Toegang tot een leerteam
 • Specifieke training voor het verzamelen van bewijsmateriaal

PREMIUM

2695
 • Inclusief handboek voor de EVC-deelnemer
 • 5 contactmomenten met persoonlijke begeleiding
 • Individuele training voor het verzamelen van bewijsmateriaal

Onze HBO EVC trajecten

Ontdek onze nieuwe HBO EVC-pakketten, ontworpen om aan jouw leerbehoeften te voldoen!

Als je kiest voor een van onze EVC trajecten, dan gaat dat altijd samen met 1 van onderstaande pakketten. Je kunt kiezen uit 1 van de onderste 3 pakketten.

BASIS

2095
 • Inclusief handboek voor de EVC-deelnemer
 • 3 contactmomenten voor begeleiding

Meest gekozen!

STANDAARD

2595
 • Inclusief handboek voor de EVC-deelnemer
 • 5 contactmomenten voor uitgebreide begeleiding
 • Toegang tot een leerteam
 • Specifieke training voor het verzamelen van bewijsmateriaal

PREMIUM

2795
 • Inclusief handboek voor de EVC-deelnemer
 • 5 contactmomenten met persoonlijke begeleiding
 • Individuele training voor het verzamelen van bewijsmateriaal
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Aanmelden
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare
× Hoe kan ik u helpen?